Nieuwe opzet Dodenherdenking

DRONTEN • Wo 26 oktober 2016 | 22:58 • Woensdag 26 oktober 2016 | 22:58
De Koninklijke Luchtmacht gaat zich voor vele jaren verbinden aan de Dodenherdenking in Dronten. Dat maakte burgemeester Aat de Jonge woensdagavond bekend tijdens een bijeenkomst, waar 16 veteranen uit Dronten een onderscheiding kregen voor hun inzet voor VN Vredesmissies.

Volgens De Jonge heeft de Koninklijke Luchtmacht zich bereid verklaard om de rol van de Airgunners tijdens de herdenking over te nemen. Deze Airgunners bemanden tijdens de Tweede Wereldoorlog het geschut van bommenwerpers. De Britse veteranen wonen sinds 1975 de herdenking bij, maar vanwege hun hoge leeftijd komen er elk jaar minder.    

Traditie blijft in stand
De Luchtmacht en de stichting 4 Mei Herdenking Dronten zijn het in principe eens over de samenwerking. De komende periode wordt die verder uitgewerkt in een convenant. Volgens burgemeester De Jonge wordt de herdenking in Dronten één van de grootste in Nederland, na de herdenkingen op de Dam en de Waalsdorpervlakte. Hij is trots dat een belangrijke traditie nu in stand wordt gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel