Foutje leidt tot kleine meevaller voor Almere

Almere 27 oktober 2016
Het Almeerse PvdA-raadslid Ciska van Rijn is tijdens het lezen van de programmabegroting van Almere op een foutje gestuit. Het gaat om een voordelig foutje; de afdeling Financiën is vergeten om voor de komende jaren een meevaller van 232.000 euro in de boeken bij te schrijven.

Twee ton extra te besteden
Dat betekent dat Almere jaarlijks 'onverwachts' meer dan twee ton extra te besteden heeft. De meevaller komt door de voordelige inkoop van individuele ondersteuning voor Almeerders die hulpbehoevend zijn. 

Tegenvallers jeugdzorg opvangen
Volgens Van Rijn kan het geld gebruikt worden om tegenvallers in de jeugdzorg op te vangen. Almere kampt met een ernstig tekort aan budgetten om alle jongeren die hulp nodig hebben te ondersteunen.

Geen wachtlijst meer
De gemeenteraad besloot daarom twee weken geleden dat de tekorten gedicht moeten worden uit de budgetten voor de komende jaren. Geen enkel kind komt dan op een wachtlijst. Daarmee heeft de raad het financiële probleem vooruitgeschoven. 

Algemene Beschouwingen
De gemeenteraad buigt zich vanaf donderdag over de programmabegroting van Almere. Om 16.00 uur beginnen de Algemene Beschouwingen. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer