Sloopwoningen opgeknapt voor statushouders

Marknesse 30 oktober 2016
In de woningen komen statushouders
In de woningen komen statushouders
Sloopwoningen in de Breestraat en aan de Hoogzijde in Marknesse worden weer opgeknapt voor tijdelijke bewoning. Door vluchtelingen die mogen blijven, zijn meer woningen nodig. De komst van de statushouders zorgt er nu voor dat het totaal aantal beschikbare huizen voor iedereen afneemt. Daarom worden in Marknesse de komende tijd 22 woningen weer bewoonbaar gemaakt. Hiermee zorgt woningcorporatie Mercatus ervoor dat de maximale zoektijd onder de twee jaar blijft.

Helft is voor statushouders
Ongeveer de helft van die 22 woningen is bedoeld voor mensen die snel een huis nodig hebben en de andere helft is voor statushouders. In andere steden zoals Almere is onrust ontstaan in de buurten waar statushouders gevestigd worden. Mercatus verwacht in Marknesse geen problemen. In Emmeloord zijn er goede ervaringen. Er wordt daar samen met statushouders gegeten om elkaar zo te leren kennen. Dat gaat in Marknesse ook gebeuren. Daarnaast houdt de woningcorporatie contact met de nieuwe bewoners en de buurt om eventuele problemen snel op te lossen.

Zijn de woningen wel veilig?
Volgende maand kunnen de eerste nieuwe huurders hun huis in. Nu wordt er nog geklust. Het gaat om kleine dingen zoals het maken van sloten en het aansluiten van elektra. De woningen zijn veilig volgens Mercatus. De woningen worden ook niet gesloopt omdat ze onveilig zijn, maar omdat ze oud zijn.

Geen vertraging
De sloop en de daaropvolgende nieuwbouw lopen geen vertraging op. De tijdelijke huurders mogen tot november volgend jaar in de woningen blijven. Daarna gaat de sloop volgens planning beginnen. Mercatus zegt tegen die tijd weer meer ruimte te hebben, omdat nieuwbouwwoningen in Emmeloord en enkele projecten in dorpen dan zijn opgeleverd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer