Machinisten verwachten chaos op het spoor

FLEVOLAND • Do 27 oktober 2016 | 16:06 • Donderdag 27 oktober 2016 | 16:06
Het treinverkeer tussen Flevoland en Amsterdam wordt maandag tijdens de avondspits ernstig verstoord. Dat verwachten machinisten en conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen.

Zij houden vanaf 17.00 uur een groot werkoverleg op station Amsterdam Centraal, waaraan treinpersoneel uit het hele land meedoet. Door dat werkoverleg verwachten de machinisten dat veel treinen niet zullen rijden, wat grote problemen op het spoor kan veroorzaken.

Rondje om de kerk
De machinisten en conducteurs zijn ontevreden over de nieuwe dienstregeling, die op 11 december ingaat. Ze hebben vooral grote bezwaren tegen het zogenoemde rondje om de kerk, dat weer terugkomt. Machinisten en conducteurs moeten dan weer op vaste routes rijden.

Intern bespreken
De NS roept de medewerkers op om geen hinder voor de reizigers te veroorzaken. De directie wil de bezwaren tegen de nieuwe dienstregeling eerst intern bespreken en oplossen. Op 5 november staat een overleg hierover op de agenda.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel