Strenge maatregelen tegen afvaldumpingen

ALMERE • Do 27 oktober 2016 | 16:22 • Donderdag 27 oktober 2016 | 16:22
Burgemeester en wethouders in Almere gaan het dumpen van afval aanpakken. Zo komen er vier extra handhavers. Elke overtreding wordt gestraft met een boete van minimaal 90 euro. De boetes lopen op tot 165 euro. Boetes worden hoger wanneer de gemeente moet gaan onderzoeken wie de overtreder is. 

Betalen voor halen
De gemeente wil het grofvuil op een andere manier gaan ophalen. In plaats van 10 dagen wordt de wachttijd verkort naar 5 dagen om het grofvuil gratis op te halen. Tegen een betaling van 15 euro kan de vuilnis de volgende werkdag al worden opgehaald.  

Inwoners rechtstreeks benaderen
De gemeente gaat inwoners rechtstreeks benaderen hoe zij hun afval het beste kunnen aanbieden. Ook zorgt de gemeente dat de ondergrondse containers op orde zijn zodat inwoners hun vuilniszakken niet naast de containers achterlaten. Bovendien worden de plekken waar het vuil wordt aangeboden, schoongemaakt. Het college van b en w heeft 250.000 euro beschikbaar gesteld om het nieuwe beleid in de praktijk te brengen. 








 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel