Akkerbouwer wil geen waterpoel in naburig Torenbosje

Dronten 27 oktober 2016
Akkerbouwers Carolien en Ruud Graumans uit Dronten willen geen waterpoel in het Torenbosje langs de Elburgerweg. De stichting Projecten Rondom het Greppelveld wil het bos aantrekkelijker maken voor mens en dier en kreeg een vergunning om er een waterpartij van 500 vierkante meter aan te leggen.

De akkerbouwers hebben bezwaar gemaakt tegen de verleende vergunning. Zij zijn bang dat door de aanleg van de poel de waterstand op hun perceel, zo'n 100 meter verderop, ook stijgt. Ze denken dat gewassen daardoor beschadigd raken. Volgens de akkerbouwers is elke druppel water er één te veel. Het echtpaar Graumans vindt het prima dat het Torenbosje wordt opgeknapt, maar wil wel dat er eerst goed onderzoek naar de gevolgen voor de waterstand wordt gedaan. 

Boswachter verwacht droogte
Boswachter Egbert van Wijhe mocht tijdens een zitting van de bezwarencommissie van de gemeente ook reageren. Hij denkt dat de gevolgen wel mee zullen vallen. Het perceel van de akkerbouwers zal eerder droger dan natter worden, denkt hij. 

Het is de vraag of de buren aan het goede adres zijn bij de commissie Bezwaarschriften. De gemeente Dronten gaat alleen over de herinrichting en niet over de waterstand. Daarvoor moet het waterschap nog een aparte ‘watervergunning’ verlenen.

Nog geen uitsluitsel
De bezwaren van Carolien en Ruud Graumans lijken vooral betrekking te hebben op deze watervergunning. De stichting heeft de watervergunning 8 weken geleden aangevraagd, maar heeft nog geen uitsluitsel gekregen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer