Aantal incidenten in busvervoer blijft hoog

ALMERE • Vr 28 oktober 2016 | 12:32 • Vrijdag 28 oktober 2016 | 12:32
In de eerste zes maanden van dit jaar waren er 281 incidenten in het Almeerse busvervoer. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse veiligheidsrapportage van de gemeente. In 48 gevallen ging het om ernstige incidenten als bedreiging en mishandeling. Ook het gooien van de stenen in de Kruidenwijk behoort tot deze categorie.

Voeten op de bank
152 keer ging het om belediging, zwart rijden of het lastigvallen van de buschauffeur en andere passagiers. 81 keer ging het om overtreding van de huisregels, zoals het plaatsen van de voeten op de stoel.

Stijging
Uit registraties van vervoersbedrijf Connexxion blijkt dat na een aanvankelijke daling de onveiligheid op de stadsbus vanaf 2012 weer toeneemt. Het streven van de gemeente was om het aantal incidenten vorig jaar met tien procent te laten dalen, maar in plaats daarvan is het juist gestegen. Vorig jaar eindigde de teller op meer dan 450 incidenten. Als de trend van het eerste halfjaar zich doorzet, zal het aantal boven de 500 uitkomen.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel