Meer dan 50 Almeerders op criminele Top X-lijst

Vr 28 oktober 2016 | 13:04 Vrijdag 28 oktober 2016 | 13:04
Almere kent tussen de 50 en 65 geharde criminelen die extra in de gaten worden gehouden. Deze Almeerders staan op de zogenoemde Top X-lijst. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse veiligheidsrapportage van de gemeente Almere die afgelopen week uitkwam. 

Regelmatig
Twee derde van het aantal personen op de lijst is tussen de 18 en 24 jaar oud. Op de Top X-lijst staan criminelen die zich regelmatig schuldig hebben gemaakt aan overvallen, straatroven, inbraken en zware mishandeling. Ook staan er personen op die eerder veroordeeld zijn voor moord, doodslag en openlijke geweldpleging.

Uitbreiding
Wie op deze lijst staat, heeft de speciale aandacht van gemeente, justitie en hulpverleners. Tot dit jaar kwamen alleen personen die woonachtig zijn in Almere en het criminele feit in Almere plegen in aanmerking voor de aanpak. Nu is dat uitgebreid naar personen die het feit in Almere plegen maar er niet wonen en personen die er wel wonen maar het feit buiten Almere plegen. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel