Zoektocht naar vrouw die fiets uitleende voor reanimatie gelukt

Lelystad 28 oktober 2016
Margriet Wind uit Lelystad was vrijdag op zoek naar de vrouw die haar 's ochtends haar fiets had geleend. Wind was onderweg naar een reanimatie in de Kamp. De zoon van de vrouw las het bericht en nam contact op met Wind. Zo kan de fiets terug naar de eignaar. 

De Lelystedelinge is aangesloten bij HartslagNu. Dat is een alarmeringssysteem dat mensen die kunnen reanimeren alarmeert als er in hun buurt iemand hartproblemen heeft. De Lelystedelinge kreeg vrijdagochtend een berichtje voor een reanimatie. Ze haalde snel een AED op en kon vlakbij de Deen in het centrum een fiets lenen zodat ze sneller bij het slachtoffer zou zijn. Daar aangekomen was de ambulance al gearriveerd en was haar hulp niet meer nodig. Wind fietste snel terug, maar kon de vrouw die haar het rijwiel leende niet meer vinden.

Wind heeft haar nummer achtergelaten bij de politie en bij Stadstoezicht en hoopte via social media de eigenaar van de fiets alsnog te vinden. Hoe het met het slachtoffer gaat, is niet bekend. Volgens Margriet is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer