Eis: werkstraf voor ontucht met verstandelijk beperkt meisje

Emmeloord 28 oktober 2016
Het openbaar ministerie heeft een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist tegen een vrouw uit Emmeloord. Ze zou zich als hulpverlener schuldig hebben gemaakt aan het plegen van ontucht met een aan haar zorg toevertrouwd, minderjarig meisje. Dat gebeurde tussen 2007 en 2014.

De Emmeloordse ving het verstandelijk beperkte meisje op en liet haar bij logeerpartijen op haar blote borsten slapen. Het kind mocht ze dan vasthouden. Het meisje was volgens de vrouw op zoek naar warmte en affectie en werd er rustig van. Dat er een seksuele intentie achter zat, betwist de verdachte. Ook ontkent ze dat zij de borsten van het meisje betast zou hebben.

De officier van justitie is van mening dat het wel om seksueel misbruik gaat. Volgens haar zijn er vele andere manieren om genegenheid te tonen en is het betasten en laten betasten van de borsten in strijd met de sociaal ethische norm. Bovendien rekent ze het de vrouw ook zwaar aan dat het om een hulpverleningssituatie ging.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer