CDA bezorgd over toekomstvisie van OFW

Dronten 28 oktober 2016
Het CDA in Dronten heeft bedenkingen bij het plan van Oost Flevoland Woondiensten om de komende jaren zo'n 640 huurwoningen te verkopen. Fractievoorzitter Jan Klopman vraagt zich in een open brief aan OFW-directeur Truus Sweringa af welke invloed dit heeft op de ontwikkeling van nieuwe wijken als De Graafschap, Dronten-West en een nog aan te wijzen nieuwbouwgebied in Swifterbant. 

De partij denkt dat er een mogelijkheid bestaat dat de huizenverkoop de woningmarkt en de doorstroming van starters op slot zet. Klopman wil ook weten wat er met de opbrengst van de verkoop gaat gebeuren. Hij vraagt zich af of het gebruikt wordt om bestaande woningen geschikt te maken voor gehandicapten en bejaarden of dat er nieuwe huizen gebouwd worden voor bijzondere doelgroepen. 

De open brief is een reactie op een stuk van OFW waarin wordt omschreven hoe het woningbezit van de corporatie er over tien jaar uit moet komen te zien. In de zogenoemde wensportefeuille staat onder meer wat er moet gebeuren qua nieuwbouw en onderhoud. 

OFW weerlegt de bewering van het CDA. Op de website van de corporatie staat een samenvatting van de plannen. Daarin staat dat ongeveer 100 eensgezinswoningen de komende periode worden verkocht. OFW wijst 640 huizen aan die daarvoor in aanmerking komen. Per jaar wil de corporatie zo'n 30 tot 40 woningen verkopen omdat het aantal huurders afneemt. Vanaf 2018 gaat OFW weer bouwen en voornamelijk voor jongeren en ouderen
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer