OM eist nogmaals 8 jaar cel en tbs voor moord in De Veste

LELYSTAD • Vr 28 oktober 2016 | 16:32 • Vrijdag 28 oktober 2016 | 16:32
Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag in hoger beroep acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de man die in 2014 de 34-jarige Richard Fierloos doodstak in Lelystad. De eis komt overeen met de straf die de rechtbank in Lelystad vorig jaar augustus oplegde. 

De 25-jarige verdachte stak Fierloos dood met een koksmes dat hij eerder die dag stal uit een winkel in het Lelycentre. Volgens de verdachte was er een conflict over geleend geld. De verdachte legde wisselende en onsamenhangende verklaringen af, waardoor moeilijk was vast te stellen waarom hij zijn slachtoffer heeft doodgestoken.

Het hoger beroep draaide vooral om de vraag of er sprake was van voorbedachten rade. De advocaat-generaal zegt dat hier sprake van is, omdat de verdachte dit in een verklaring gezegd heeft. De verdediging vindt dat die verklaring niet betrouwbaar is, omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar was ten tijde van de steekpartij.

Het Gerechtshof in Leeuwarden doet op 11 november uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel