'Direct stoppen met Floriade'

Almere 29 oktober 2016
Presentatie van de Floriade 2022 in Almere
De Almere Partij/OPA en de SP in Almere willen dat het project Floriade per direct stopt. De partijen dienen bij de gemeenteraad een motie in. Dat laat de fractievoorzitter van de Almere Partij / OPA weten. Aanleiding voor de motie is de financiële positie van de gemeente.

Donderdag werd in de raad gesproken over de begroting van volgend jaar. Het college van burgemeester en wethouders wil een flinke greep in de reservepot doen. Een maatregel die leidt tot zorgen in de gemeenteraad.

Volgens Almere Partij/OPA en de SP is er sprake van een slechte financiële situatie in Almere en moet daarom de Floriade van de baan. Er is geen financiële zekerheid over het verwachte resultaat en er is nu al sprake van budgetoverschrijdingen voor de Floriade. Eerdere edities van de tuinbouwtentoonstelling eindigden met grote verliezen, zo stellen de twee partijen. 

Het geld dat beschikbaar zou komen door te stoppen met de Floriade, moet volgens Almere Partij/OPA en de SP onder meer in de jeugdzorg worden gestopt. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer