Enorme vertraging op heropende A6

Almere 31 oktober 2016
De A6 tussen Almere en knooppunt Muiderberg is sinds maandagochtend weer open. Er ontstonden meteen lange files. Rond 6.00 uur maandagochtend kon het verkeer nog doorrijden, maar tussen 6.30 uur en 9.30 uur stonden er lange files. Op het hoogtepunt was de vertraging ongeveer anderhalf uur.   

Dit weekend is er aan de weg gewerkt waardoor er ook zaterdag en zondag lange files ontstonden op de A27. Automobilisten moesten omrijden via die weg om naar Amsterdam te komen. 

Wenfiles door extra rijstroken
Er zijn maandagochtend extra rijstroken opengesteld tussen Almere Poort en Muiderberg. Door de verandering van de situatie is de verwachting van de ANWB en Rijkswaterstaat dat er de eerste dagen 'wenfiles' ontstaan. Daar komt maandag nog bij dat er in de avondspits mogelijk uitval van treinen is door acties van conducteurs. De verwachting is dat er daarom ook extra auto's op de weg zijn. 

De extra aangelegde rijstrook tussen de Hollandse brug en knooppunt Muiderberg is nog niet open. Dat komt volgens Rijkswaterstaat door werkzaamheden aan het ecoduct en de werkzaamheden aan het knooppunt Muiderberg. Het ecoduct moet eind november klaar zijn, het vernieuwde knooppunt pas volgend jaar.  

Opspattend grind 
Op twitter klagen automobilisten die maandagochtend over het nieuwe weggedeelte reden dat ze schade hebben door opspattend grind. Rijkwaterstaat zegt dat mensen die schade hebben door de werkzaamheden zich kunnen melden. Er wordt dan gekeken of  ze recht hebben op schadevergoeding. © omroep flevolandsitemap | disclaimer