Uitbreiding Jumbo Urkerhard inzet van rechtszaak

Urk 31 oktober 2016
Door de uitbreiding van de Jumbo verdwijnt een open doorgang
De uitbreiding van de Jumbo bij winkelcentrum Urkerhard was maandagmiddag inzet van een rechtszaak bij de bestuursrechter. De winkeliersvereniging, gemeente Urk, en de eigenaar van het winkelcentrum waren daarbij aanwezig. 

Passage
Door uitbreiding van de Jumbo zal een open doorgang naar andere winkels verdwijnen. Het is de bedoeling deze doorgang om te bouwen tot overdekte passage met schuifdeuren. De winkeliersvereniging vreest dat dit nadelige gevolgen heeft voor andere winkels. Ze denkt dat die minder klanten gaan trekken. 

Parkeerplekken
Hoewel deze passage de winkeliers een doorn in het oog is richtte men zich tijdens de rechtszaak vooral op een ander punt. Namelijk de hoeveelheid parkeerplekken. Doordat de Jumbo uitbreidt moet de winkel ook voor extra parkeerplaatsen zorgen. Dat wil de winkel doen door zes plekken in een appartementencomplex te huren. De winkeliersvereniging trekt het getal van zes in twijfel. Ze vraagt zich dan ook af of de gemeente wel terecht een vergunning heeft afgegeven voor de uitbreiding.

Politiek
In het voorjaar van 2015 heeft de gemeenteraad van Urk overigens unaniem ingestemd met een plan waarin staat dat supermarkten op Urk niet groter mogen zijn dan 1200 vierkante meter. De ondernemer van de Jumbo diende vlak voor het besluit een bouwaanvraag in voor een grotere supermarkt.

Uitspraak
De bestuursrechter in Lelystad hoopt binnen anderhalve maand te kunnen oordelen of alle procedures correct zijn gevolgd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer