Nationaal Park Nieuw Land niet mooiste natuurgebied

FLEVOLAND • Ma 31 oktober 2016 | 18:54 • Maandag 31 oktober 2016 | 18:54
Het Nationaal Park Nieuw Land is niet verkozen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. Die prijs ging naar Het Nederlandse Waddengebied. Dat werd bekendgemaakt in het TV-programma De Wereld Draait Door. 

Nationaal Park Nieuw Land bestaande uit de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, de Marker Wadden en een deel van het Markermeer was één van de dertien genomineerden. Het natuurgebied eindigde op de tiende plaats.
Als tweede eindigde Nationaal Park Hollandse Duinen en De Veluwe werd derde. Een vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhoven gaf een zogenaamde wildcard aan NLDelta Biesbosch- Haringvliet. Alle prijswinnaars krijgen de status Nationaal Park van Wereldklasse. Ook ontvangen ze 300.000 euro en promotie in binnen - en buitenland. Bekijk hier de volledige uitslag.

De wedstrijd is een initiatief van staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. In totaal is er 87.000 keer gestemd. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel