Financiële problemen voor sporthal in Parkwijk

Almere 31 oktober 2016
De Stichting Sportaccommodaties Flevoland is woedend op de gemeente Almere. De stichting vreest een faillissement omdat de gemeente afspraken niet zou nakomen. Het bestuur is bang hierdoor de deuren van sporthal Raggers te moeten sluiten. De sporthal in de Parkwijk is de thuisbasis van Badmintonvereniging Almere.

Mondelinge afspraken
Volgens bestuurslid Henk Staats van de stichting en voorzitter van de badmintonclub zou de gemeente de stichting financieel tegemoetkomen na het vertrek van de bowlsvereniging uit de sporthal. Daar zouden in 2011 mondelinge afspraken over zijn gemaakt met wethouder René Peeters. Tot 2014 zijn die betalingen ook gedaan. “We missen nu 15-  tot 18.000 euro per jaar en ik weet niet of wij in februari onze financiële verplichtingen nog kunnen nakomen.”

Stichting doet beroep op politiek
Staats baalt dat de afspraken destijds niet op papier zijn gezet en hoopt dat de wethouder alsnog zijn woord houdt. Daarnaast doet hij een dringend beroep op de politiek in Almere om de stichting financieel tegemoet te komen tot een nieuwe huurder van de bowlshal gevonden is. 

Wethouder Peeters wil nog niet reageren, omdat hij eerst antwoord wil geven aan de gemeenteraad naar aanleiding van een motie die de PVV en de VVD over deze kwestie hebben ingediend. Die willen dat de stichting voor de afgelopen jaren alsnog wordt gecompenseerd met 50.000 euro.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer