Percentage kinderen in jeugdzorg gedaald

Flevoland 1 november 2016
Het percentage Flevolandse kinderen dat in de eerste zes maanden van dit jaar gebruik maakt van de jeugdzorg, is gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Behalve op Urk, waar het percentage kinderen met hulp gelijk bleef, daalt het aantal hulpvragen in de Flevolandse gemeentes. Met 4 procent heeft Urk veruit het laagste percentage kinderen dat hulp nodig heeft. 

De grootste daling was in Almere. Daar ging het aantal kinderen met jeugdzorg in een jaar tijd naar beneden van 9,3 procent naar 8,5 procent. In Lelystad was er ook een daling. Daar had bijna 10 procent van de kinderen vorig jaar hulp nodig, dit jaar is dat 9,2 procent van de kinderen. Daarmee heeft Lelystad wel nog steeds het hoogste percentage kinderen in de jeugdzorg van Flevoland.  

Het CBS maakte gisteren bekend dat Nederlandse gemeentes heel veel geld over hebben dat bestemd is voor de jeugdzorg en thuishulp. Volgens staatssecretaris Van Rijn zet dat de roep van gemeenten om extra geld in een ander perspectief. Onder andere de gemeente Almere vroeg het Rijk om extra geld vanwege tekorten in de jeugdzorg

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer