Flevoland 4 keer in ANWB-knelpunten top 100

Flevoland 1 november 2016
De lijst is samengesteld na meldingen van ANWB-leden
Vier knelpunten op Flevolandse wegen staan in de ANWB knelpunten top 100. Het gaat om de A6 bij Almere, de rotonde bij Roggebotsluis en de rotonde bij het aquaduct naar Harderwijk. ANWB-leden noemen ook de rotondes in het centrum van Lelystad als plek waar weggebruikers vaak oponthoud hebben. 

N-wegen
De ANWB noemt het opvallend dat van de in totaal 4000 verzamelde knelpunten het merendeel op lokale en regionale wegen liggen.

“Als we Nederland niet willen laten dichtslibben, verdienen ook knelpunten buiten de snelwegen aandacht van ons allemaal. Juist deze plekken worden door onze leden heel vaak genoemd en verdienen met spoed te worden aangepakt.” zo zegt ANWB-directeur Frits van Bruggen. 

Aanpak
In een reactie laat de provincie Flevoland weten dat de twee provinciale knelpunten in de toekomst worden aangepakt. De plannen daarvoor zijn er al enige tijd. Zo komt er bij Roggebotsluis een hogere brug en zal het sluizencomplex verdwijnen. Daardoor hoeft de brug minder vaak omhoog. De rotonde bij het aquaduct naar Harderwijk verdwijnt in 2021 en wordt een ongelijkvloerse kruising. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer