RvS: Gemeente moet bestemmingsplan verduidelijken

LELYSTAD • Wo 2 november 2016 | 11:03 • Woensdag 2 november 2016 | 11:03
De gemeente Lelystad moet het bestemmingsplan voor Bataviahaven verduidelijken. Dat heeft de Raad van State bepaald in een tussenuitspraak. De zaak was aangespannen door het bedrijf Naupar dat een kantoor heeft op de pier van Bataviahaven. 

Volgens Naupar blijft de ontwikkeling van het gebied achter en komen er te weinig mensen. Om het halflege kantoor toch te benutten wil het bedrijf misschien één of twee verdiepingen ombouwen tot appartementen. Volgens de gemeente Lelystad past bewoning van het pand niet in het bestemmingsplan maar Naupar bestrijdt dat.

Dit conflict leidde tot de gang naar de Raad van State. Die heeft nu bepaald dat Lelystad het bestemmingsplan moet verduidelijken. De gemeente moet vooral aangeven waarom bewoning niet mag. Lelystad krijgt een half jaar de tijd om dat te regelen.

Tijdens de zitting eind september hebben de partijen al aangegeven dat ze met elkaar om tafel gaan, want de gemeente heeft ook geen belang bij een leegstaand pand in Bataviahaven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel