Gemeente schakelt studenten in voor centrumplan

NOORDOOSTPOLDER • Wo 2 november 2016 | 13:33 • Woensdag 2 november 2016 | 13:33
De gemeente Noordoostpolder gaat studenten inzetten om na te denken over de verkeerssituatie rond de Europalaan in Emmeloord. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van ONS Noordoostpolder. Het gaat om studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden die deelnemen aan het Kenniscentrum Shared Space

Eerder riep de gemeente nog de hulp in van inwoners. Die konden vorig jaar meedenken over plannen die een stedenbouwkundige had bedacht voor het winkelgebied en de verkeerssituatie rond de Europalaan. 

Volgens de gemeente kwamen omwonenden met goede suggesties, maar bleek dat de ontwerpen toch niet optimaal waren. Daarom heeft ze besloten om de Friese studenten in te schakelen. Die zouden op een vernieuwende manier naar de situatie rond de Europalaan kunnen kijken.

Het gaat dan onder meer over de kruising van de Europalaan met de Scandinaviëlaan. Een drukkke kruising die volgens de gemeente rommelig oogt en waar te hard wordt gereden.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel