Gemeenten tegen hoogtebeperking windmolens

FLEVOLAND • Wo 2 november 2016 | 15:28 • Woensdag 2 november 2016 | 15:28
De gemeenten Lelystad, Dronten en Zeewolde zijn tegen de hoogtebeperking voor nieuwe windturbines in het regionale windmolenplan. Dat schrijven de gemeenten in een brief aan Provinciale Staten. 

Door het regioplan moet het aantal windmolens in de provincie verminderen. Ook worden oude molens gesloopt om plaats te maken voor grotere turbines, die meer energie opwekken. Provinciale Staten hebben deze zomer besloten dat de ashoogte van de nieuwe molens niet hoger mag zijn dan 120 meter om klagende omwonenden tegemoet te komen.

De drie gemeentes zijn bang dat die hoogtebeperking de economische haalbaarheid van de windmolenprojecten onder druk zet. Een lagere molen vangt immers minder wind dan een hoge. Bovendien vinden Lelystad, Dronten en Zeewolde dat de veranderingen het regionale windmolenplan minder helder maakt. Dat zou zorgen voor onduidelijkheid en onderlinge discussies bij initiatiefnemers die een nieuwe windmolen willen plaatsen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel