advertentie

Statushouders niet in één keer naar Tussen de Vaarten

Almere 3 november 2016
Over twee weken worden de eerste statushouders gehuisvest
De statushouders die in de wijk Tussen de Vaarten in Almere komen te wonen, komen niet allemaal tegelijkertijd. Dat heeft wethouder Froukje de Jonge donderdagavond toegezegd aan de gemeenteraad. Er was onrust in de wijk ontstaan nadat de gemeente eerder besloot 33 alleenstaande, mannelijke statushouders in de buurt te huisvesten. 

Gemengd
Over twee weken worden de eerste tien statushouders geplaatst. Zes van hen komen in een flat te wonen, vier anderen delen een eengezinswoning. Kort daarna volgen nog acht mannelijke statushouders. In tegenstelling tot de eerdere plannen volgen daarna mogelijk ook gezinnen, studenten of gemengde groepen. De gemeente gaat in overleg met het COA en Vluchtelingenwerk om te kijken welke statushouders het best in de wijk passen. 

Toezicht
Op verzoek van de wijkbewoners komt er extra surveillance. De politie gaat met name in de avonduren vaker door de wijk rijden. 

Klankbordgroep
Voor buurtbewoners komt er een zogeheten klankbordgroep. In deze groep kunnen inwoners meepraten over de komst van de statushouders. De communicatie naar de buurt verliep tot nu toe slecht; bewoners hoorden via de media dat er statushouders in hun wijk komen wonen. Volgens de wethouder was er wel degelijk een brief naar de buurt onderweg maar deze is bij de postbezorger blijven liggen. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer