advertentie

Gemeente maakt opnieuw fouten bij onteigening camping Waterhout

Almere 4 november 2016
De camping moet plaats maken voor de Floriade
De gemeente Almere heeft opnieuw fouten gemaakt bij het onteigenen van camping Waterhout in Almere om plaats te maken voor de Floriade. Het besluit om de camping te onteigenen moet daardoor voor de derde keer worden genomen door de gemeenteraad. Dat zorgt voor flinke vertraging en mogelijk financiële schade. 

Vormfout
De gemeente had het besluit om te onteigenen aan de drie eigenaren van Waterhout moeten sturen maar heeft dat alleen aan de camping gedaan. Dat is een vormfout. Ook zijn er in de plannen cijfers door elkaar gehaald als het gaat om de hoeveelheid vierkante meters die moeten worden onteigend. De fouten werden door Rijkswaterstaat ontdekt. Het besluit om te onteigenen moest al eerder opnieuw worden gedaan door een administratieve fout.

Boete
De vertraging kan ook financiële gevolgen hebben voor Almere. De grond van de camping is nodig voor de verbreding van de A6 en een afslag van de weg naar het Floriade-terrein. Als de gemeente de grond niet op tijd heeft aangekocht, moet Almere een boete betalen aan Rijkswaterstaat die kan oplopen tot ruim 3 miljoen euro. De gemeente Almere is nog wel in overleg met de camping om te verhuizen naar Almere Haven

Onderzoeksbureau
Wethouder Herrema maakt zich zorgen over de kwaliteit van het werk van de ambtenaren die aan het Floriade-dossier werken. Een onderzoeksbureau doet daar al enige tijd onderzoek naar. Volgens Herrema mogen dergelijke fouten niet meer voorkomen en moet de gemeentesecretaris maatregelen nemen.  
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer