VVD: Geen nieuwe subsidies voor windmolens op land

Flevoland 8 november 2016
Extra windmolens moeten op zee komen vindt de VVD
Het Rijk moet stoppen met subsidies voor windparken op het land. Ook moeten er geen nieuwe Rijks-windparken meer komen op het land. Dat zegt Jan de Reus, fractievoorzitter van de VVD in Flevoland. Samen met andere provinciale VVD-fractievoorzitters heeft De Reus onlangs een eigen energieagenda samengesteld.

"Als provincies staan we garant voor 6000 megawatt aan windmolens, maar dat is echt het maximum", zegt De Reus. Volgens hem is de grens van het draagvlak voor windmolens op land nu wel bereikt. Extra windmolens moet het Rijk maar op zee bouwen, vindt de VVD.

Subsidievrije energiemarkt
De VVD pleit voor saneren en opschalen van bestaande windmolens. Daar moet het volgens de partij bij blijven. Verder zegt de VVD het heel belangrijk te vinden dat er altijd energiezekerheid is en dat die energie niet te veel kost. Het liefst wil de partij toe naar een subsidievrije energiemarkt.

Subsidie voor innovatie
De VVD-bestuurders vinden dat subsidies meer gebruikt moeten worden voor innovaties van nog niet uitontwikkelde technologieën. Windmolens vallen daar volgens De Reus niet meer onder. Verder moeten regels geschrapt worden, zodat bijvoorbeeld onderlinge energielevering eenvoudig gerealiseerd kan worden en de bij wet verplichte gasaansluiting bij nieuwbouw verdwijnt.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer