In hoger beroep 7 jaar cel geëist voor doden Amsterdammer

ALMERE • Di 8 november 2016 | 10:53 • Dinsdag 8 november 2016 | 10:53
Tegen een man van 70 uit Almere is in hoger beroep zeven jaar cel geëist voor medeplichtigheid bij het doden van een Amsterdammer. De verdachte kreeg eerder van de rechtbank drie jaar cel opgelegd. De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie eiste in het hoger beroep ook dat de man weer de cel in moet.

Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd in 2011 gedumpt in de Weespertrekvaart in Diemen. In de zaak wordt ook een vrouw van 55 uit Almere verdacht van doodslag. Tegen haar is 10 jaar cel geëist. Die straf werd eerder ook door de rechtbank opgelegd. Haar advocaat wil een extra onderzoek naar de intelligentie van de vrouw, omdat ze een zeer laag IQ zou hebben. 

Het tweetal zou de Amsterdammer hebben gewurgd en in het water hebben gegooid. Waarom, is niet duidelijk. De vrouwelijke verdachte zegt dat het slachtoffer in dronken toestand in het water is gevallen, terwijl hij stond te plassen. 

De uitspraak is over vier weken. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel