advertentie

Daling aantal zwakke scholen stokt

Flevoland 9 november 2016
Flevoland telt op dit moment nog zes zwakke scholen. Dat zijn er net zoveel als vorig jaar aan het begin van het schooljaar, blijkt uit cijfers van de Onderwijsinspectie.Toen was er geen zeer zwakke school. Nu is dat er één. 

Tendens zet niet door
De laatste jaren daalde het aantal zwakke scholen, maar nu waren het er aan de start van het schooljaar twee meer dan aan het begin van het voorgaande schooljaar. Het Kompas in Almere en de Poolster in Lelystad hebben zich inmiddels verbeterd en zijn geen zwakke scholen meer. 

Flevoland telde zo'n vijf jaar geleden veel zwakke scholen. Er is veel tijd, energie en geld ingestoken om dit probleem aan te pakken. Zo telde Almere 25 zwakke scholen. Wethouder Peeters wilde dat aantal in vier jaar tijd terugbrengen naar nul. Dat haalde hij niet en nu telt de stad nog vier zwakke scholen.

Zwak of zeer zwak
Een school krijgt het stempel 'zwak' of 'zeer zwak' van de Onderwijsinspectie als de CITO-scores van groep acht te laag zijn, of als de school de prestaties van de leerlingen niet goed volgt. De school moet het onderwijs dan zo snel mogelijk weer op een aanvaardbaar niveau brengen. Lukt dat niet, dan volgen sancties. De minister van Onderwijs kan zelfs besluiten de school te sluiten.

De volgende scholen presteren op dit moment nog onder de maat:

Zeer Zwak
- De Grundel (Lelystad)

Zwak
- Duizendpoot (Almere)
- Europaschool (Almere)
- Meesterwerk (Almere)
- Letterland  (Almere)
- De Tjalk  (Lelystad)

Hieronder de stand per 1 september: (het Kompas en de Poolster zijn hier nog als zwakke school bestempeld)

© omroep flevolandsitemap | disclaimer