advertentie

Juwelier vindt reacties na overval hartverwarmend

Almere 9 november 2016
Juwelier Hans Püttmann vindt het hartverwarmend dat hij zoveel reacties heeft gekregen na de overval dinsdag op zijn zaak aan het Noordeinde in Almere Buiten. De winkel staat volgens hem vol met bloemen en hij heeft veel berichtjes gehad van klanten, bekenden en ook van burgemeester Franc Weerwind.

De overval
Dinsdagochtend kwamen twee overvallers de winkel binnen en ze sloegen gelijk vitrines stuk met een moker. Een van hen bedreigde het personeel met een vuurwapen. Op dat moment waren er twee werknemers in de zaak aanwezig, ze raakten niet gewond. Een derde medewerker was net weg voor een boodschap. De overvallers hebben volgens Püttmann wel wat buitgemaakt, maar niet veel. 

Eerdere incidenten
Bij de juwelier zijn in het verleden al eens twee ramkraken gepleegd in de nacht, maar nog nooit is de zaak overdag overvallen. Volgens de juwelier moet je als overvaller ook best over een drempel, omdat de winkel vaak druk bezocht wordt. Er zijn ook scherpe camerabeelden beschikbaar van de overval en daarom is er goede hoop dat de daders gepakt worden. Püttmann zegt na de eerdere ramkraken niet in angst te hebben geleefd voor een overval, maar hij hield er wel altijd rekening mee dat het kon gebeuren. 

Veel impact
De overval heeft veel impact gemaakt op het personeel. Slachtofferhulp is daarom woensdag aanwezig. De juwelier heeft de deuren wel gewoon weer geopend. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer