advertentie

TBS dreigt voor verdachte van aanrandingen

Almere 9 november 2016
Een man die verdacht wordt van aanrandingen bij het Spoorbaanpad en de Flevostraat in Almere dreigt tbs met voorwaarden te krijgen. Deze zware maatregel is nodig omdat hij zich eerder heeft onttrokken aan hulpverlening met een minder dwingend karakter, zoals door de reclassering.

Donderdag wordt de Almeerder geschorst uit voorarrest en direct naar een instelling in Den Dolder overgebracht. De zaak kan volgens de rechtbank in Lelystad pas worden afgedaan als duidelijk is hoe en waar de juiste behandeling kan plaatsvinden.

In april, juni en juli werden vier vrouwen slachtoffer van ongewenst gedrag. Ze werden op de fiets gepasseerd door een man op een scooter, die hen onverhoeds bij de billen of de heup greep. De man ontkent, maar is door slachtoffers herkend. 

De Almeerder heeft vier maanden vastgezeten. Volgens deskundigen is hij verstandelijk beperkt, heeft een psychische afwijking en mogelijk psychiatrische problemen. Er is dringend behandeling nodig, maar dat ziet hij zelf niet in. In maart volgend jaar volgt de slotzitting.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer