Rijkswaterstaat: deel A6 bij Almere na weekend klaar

Almere 10 november 2016
Er worden vijf rijstroken aangelegd
De verbreding van de A6 tussen de Hollandse Brug en de Havendreef is na dit weekend helemaal klaar. Dat belooft Rijkswaterstaat. Automobilisten vanuit Amsterdam rijden vanaf maandag over de definitieve situatie van de snelweg bij Almere Poort. Er zijn dan vijf rijstroken aangelegd. De drie rijstroken aan de rechterkant van de weg zijn bedoeld voor Almere Poort en Almere Stad. De twee stroken aan de linkerkant gaan richting Almere Buiten en Lelystad.

Weg afgesloten
Om het definitieve asfalt aan te brengen gaat de A6 richting Lelystad vanaf vrijdagavond tot maandagochtend dicht. Het verkeer vanuit de randstad wordt omgeleid via de A1 en de A27. De andere kant van de A6 richting Amsterdam blijft gewoon open.

Minder verkeershinder
Rijkswaterstaat verwacht dat het verkeer op de A6 vanaf de Hollandse brug richting Lelystad tot februari volgend jaar weinig overlast ondervindt. Na februari is er weer sprake van ernstige verkeershinder. De A6 tussen Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt dan verbreed. Rijkswaterstaat is nu nog bezig met voorbereidende werkzaamheden zoals het weghalen van de bomen langs de weg. De werkzaamheden zullen jaren duren. 

Nog files richting Amsterdam
Het verkeer richting Amsterdam krijgt de komende tijd nog te maken met verkeershinder. Tussen de Havendreef en de Hollandse brug wordt nu nog gewerkt aan de definitieve situatie. In 2017 wordt verder gewerkt aan het nieuwe knooppunt Muiderberg. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer