Doek valt voor Backstage Almere

Almere 10 november 2016
Backstage Almere failliet verklaard
Het doek is gevallen voor Backstage Almere. De rechter heeft de club in Almere centrum failliet verklaard. Backstage Almere was te huur voor feesten en evenementen. Maar volgens de curator leverde dat te weinig op om door te gaan. "Het is een moeilijke markt en de huur was ook erg hoog." Behalve de hoge huur was er ook nog een conflict met de Belastingdienst en de oud-compagnon van de eigenaar. 

Door het faillissement raken zeker twee mensen hun baan kwijt. De rest van de werkzaamheden werden uitgevoerd door de eigenaren zelf, vrijwilligers of door mensen die tijdelijk waren ingehuurd. De curator gaat nu onderzoeken of er een doorstart mogelijk is. Er zijn een paar gegadigden om de zaak over te nemen. Er is afgesproken dat geplande feesten, in ieder geval de komende maand, gewoon door kunnen gaan. 

Backstage Almere zit sinds 2013 aan de Koetsierbaan in het centrum. Het is de derde keer dat een uitgaansgelegenheid het probeert op die plek. Eerder ging het daar mis voor popzaal Muzinq en discotheek NOX.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer