Vier jaar geeist tegen topman Eurocommerce

ALMERE • Ma 14 november 2016 | 16:44 • Maandag 14 november 2016 | 16:44
Tegen de voormalige topman van vastgoedbedrijf Eurocommerce is voor de rechtbank in Almelo vier jaar cel geëist. Het Openbaar Ministerie acht topman Ger V. schuldig aan grootschalige fraude met huurcontracten, onder meer in Almere. 

V. staat sinds vorige week terecht in een zaak die totaal twee weken duurt. Tegen zijn echtgenote, zoon en dochter zijn straffen van tien maanden tot twee jaar onvoorwaardelijk geëist.

Ruim 700 miljoen in rook op
Het faillissement van Eurocommerce in 2012 was een van de grootste in de Nederlandse vastgoedwereld. Negen banken en de gemeente Almere gingen voor meer dan 700 miljoen euro het schip in. Volgens Justitie bouwde V. het bedrijf met leningen en investeringen van grote banken kantoorpanden.

Die werden verkocht zodra er voldoende huurders waren. Door een overschot op de markt was er grote leegstand waardoor de panden niet verkocht werden. Eurocommerce vervalste contracten met niet bestaande huurders. Als gevolg daarvan bleven banken met lege gebouwen en waardeloze investeringen zitten.

WTC-toren
In Almere ging Eurocommerce op deze manier te werk met de WTC-toren bij het station. De gemeente is uiteindelijk voor 3,7 miljoen euro benadeeld.
Woensdag gaat de zaak verder met het pleidooi van de advocaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel