Stel krijgt werkstraf voor verwaarlozing dieren

BIDDINGHUIZEN • Ma 14 november 2016 | 22:19 • Maandag 14 november 2016 | 22:19
Een stel uit Biddinghuizen is vanwege ernstige verwaarlozing van hun dieren veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De man en vrouw moeten van de politierechter in Utrecht twee weken de cel in als ze opnieuw in de fout gaan.

Het stel verzorgde de dieren zo slecht, dat twee paarden en een konijn doodgingen. Ook hadden de twee nog een paard en een pony begraven in een paardenbak op hun terrein. 

Geen geld voor eten
De 43-jarige man was als enige op de zitting verschenen. Hij gaf toe dat ze hun dieren hadden verwaarloosd. Hij verklaarde dat ze twee jaar geleden nauwelijks geld hadden om eten voor zichzelf te kopen. Hij schaamde zich daarvoor.

De man zei niet te weten dat hij dieren niet op zijn eigen terrein mocht begraven. Dat geloofde de officier van justitie niet, omdat de verdachten eerder wel kadavers volgens de regels hadden laten afvoeren door een officieel bedrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel