Vissers beboet voor achterhouden tong

URK • Ma 14 november 2016 | 23:10 • Maandag 14 november 2016 | 23:10
Twee vissers van een familiebedrijf op Urk zijn maandag door de Utrechtse politierechter beboet vanwege rommelen met tong. Een 51-jarige Urker kreeg een boete van 3000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Zijn 46-jarige neef kreeg een iets lagere boete.

De oudste Urker werd twee jaar geleden betrapt toen hij een kist vis aan land bracht nadat hij zijn vangst al had opgegeven. Hij gaf de 80 kilo tong aan een bevriende visrokerij. Uit een controle bij het visbedrijf bleek dat hij dat jaar al veertien keer in de fout was gegaan. Zijn 46-jarige neef had nog eens negen keer meer tong aan land gebracht dan hij had opgegeven.

Tong buiten het vangstquotum
Volgens de advocaten van de Urkers vielen de vangsten binnen de marges en ging het om kleine hoeveelheden. De vissers zouden er ook niets mee hebben verdiend. De rechter ging daar niet in mee omdat de vis ook buiten het vangstquotum werd gehouden.

De officier van justitie had werkstraffen van 80 en 60 uur geëist, maar de rechter vond boetes meer op hun plaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel