Lobby verbreding N50 eind november naar Den Haag

Noordoostpolder 15 november 2016
Op de weg gebeuren geregeld ongelukken
Een regionale lobby die zich sterk maakt voor een snelle verbreding van het laatste stuk N50 tussen Emmeloord en Zwolle gaat op 28 november naar Den Haag. In de Tweede Kamer wordt die dag besproken in welke wegen en andere infrastructuur het Rijk de komende jaren geld gaat steken.

De bestuurders, ondernemers en transporteurs uit Overijssel en Flevoland gaan Kamerleden vragen om ook geld voor de N50 beschikbaar te stellen. Het Flevolandse deel van de Rijksweg is recent verdubbeld. Bij Kampen is de weg nog tweebaans. Daar gebeuren geregeld ongelukken en loopt het verkeer elke ochtend- en avondspits vast. Ook forensen uit Noordoostpolder en Dronten zijn hierdoor langer onderweg.

Andere wegen krijgen voorrang
De verbreding van de weg kost 10 miljoen euro. De regio wil daarvan de helft betalen. De rest zou van het Rijk moeten komen, dat verantwoordelijk is voor de weg. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu zei eerder dat haar budget beperkt is. Volgens haar zijn er andere wegen in Nederland die dringender aangepakt moeten worden.

De lokale partij Gemeente Belang Kampen vindt dat de provincie Overijssel niet op de minister moet wachten en de benodigde 10 miljoen euro zelf op tafel moet leggen. De partij is op internet een petitie gestart om de provincie hiervan te overtuigen. De petitie is al ruim 1800 keer getekend. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer