Vogelshow gaat ondanks vogelgriep door

Urk 16 november 2016
Honderden vogels voor de grote vogelshow op Urk zijn woensdagavond aangekomen. Ondanks de vogelgriep heeft de organisatie besloten om het Open Noord-Nederlandse Kampioenschappen Europese Cultuurvogels gewoon te laten doorgaan.

Ophokplicht
Er zijn wel maatregelen genomen. Vogels waar een ophokplicht voor geldt zijn niet welkom. Dat is volgens organisator Jan Walma maar een kleine categorie grondvogels. Je moet denken aan fazanten en kwartels. De andere vogels die wel op de vogelshow komen kunnen deze vogelgriep niet krijgen.

400 deelnemers
Er hebben zich 400 liefhebbers ingeschreven voor de 16e editie van het evenement. Die kwamen woensdagavond hun vogels brengen. 

Vervoersverbod
Bij een eerdere editie van de show werd tijdens de wedstrijd een vervoersverbod ingesteld voor alle soorten vogels in verband met de vogelgriep. Toen konden eigenaren opeens hun dieren niet mee naar huis nemen. Om dat deze keer te voorkomen is er nu afgesproken dat, mocht er de komende dagen een vervoersverbod ingesteld worden, eigenaren vier uur de tijd krijgen om hun vogels op te halen. Vanaf donderdagavond is het publiek welkom. De show duurt drie dagen. 

Swifterbant
Ook de vogeltentoonstelling V.I.O.S. Swifterbant gaat komend weekend ondanks de vogelgriep door. Deze wordt op vrijdagavond en zaterdag gehouden in basisschool De Duykeldam. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer