Gesprek over stadsweides Muziekwijk in een impasse

ALMERE • Wo 16 november 2016 | 16:35 • Woensdag 16 november 2016 | 16:35
Een bemiddelingspoging om bewoners van Muziekwijk in Almere en eigenaren van twee stadsweides tot elkaar te brengen is mislukt. Dat laat het college van burgemeester en wethouders in een brief weten aan de gemeenteraad. 

De bewoners, verenigd in een werkgroep, verzetten zich al lange tijd tegen de komst van de stadsweides. De weides zouden volgens de bewoners lawaai- en stankoverlast veroorzaken. Daarmee zouden de stadsweides het woongenot van de bewoners aantasten. 

De werkgroep stapte daarop naar de bezwaarschriftencommissie. De gemeente had volgens de bewoners nooit de stadsweides moeten aanleggen in Muziekwijk. De bezwaarschriftencommissie oordeelde dat de procedures goed waren doorlopen en dat de weides niet weg hoeven.

Om toch tot een oplossing te komen, huurde de gemeente een mediator in. Het bleek niet mogelijk een 'constructief' gesprek op te zetten. Volgens het college zijn de bewoners niet bereid om mee te denken omdat zij de genomen besluiten niet accepteren.  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel