Lelystad heeft smerigste winkelgebied van Nederland

Lelystad 16 november 2016
Bij de verkiezing voor gemeenten met de Schoonste Winkelgebieden 2016 is Lelystad in de categorie middelgrote gemeente op de allerlaatste plaats beland. Dat betekent dat Lelystad van de 33 deelnemende gemeenten in die categorie het smerigste winkelgebied heeft. De verkiezing is een initiatief van Nederland Schoon.

In Lelystad werden drie centra onderzocht. Dat zijn Centrum Lelystad, LelyCentre en de Tjalk. Vooral de Tjalk scoort met een rapportcijfer van 6,35 slecht. Er wordt veel geklaagd over zwerfafval in het winkelgebied. Daarnaast staan er te weinig afvalbakken. In de ranglijst van middelgrote gemeenten staat Kampen bovenaan. De gemeente krijg een 7,30.

Almere doet het op de ranglijst van de grote gemeenten een stuk beter. De gemeente scoort een 7,02 en staat daarmee op een vijfde plaats achter Haarlemmermeer (7,14), Apeldoorn (7,13), Zwolle (7,09) en Maastricht (7,03). Almere scoort goed op schone ramen en de bestrating. Ondervraagden geven aan het winkelgebied veilig en aangenaam te vinden.

Aan de verkiezing deden in totaal 63 gemeenten mee. De verkiezing werd dit jaar voor de vierde keer gehouden. 558 winkelgebieden zijn beoordeeld op schoonheidsgraad, schoonbeleving en algehele tevredenheid over het gebied.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer