Drontenaren bouwen hun eigen 'Tiny House' op wielen

DRONTEN • Wo 16 november 2016 | 21:21 • Woensdag 16 november 2016 | 21:21
Drontenaren Linde Hullegie en Kjeld Metsemakers bouwen hun eigen huis op wielen. Ze timmeren een zogeheten 'Tiny House' op een trailer. Een Tiny House is een klein huisje dat je zelf ontwerpt en bouwt. De woonvorm groeit mondiaal in populariteit. Het trok Linde en Kjeld aan om zelf een huis te bouwen zonder hypotheek.  

Linde en Kjeld hebben samen veel gereisd. Ze waren het al gewend om in een tentje te leven en dat leerde hen te wonen op een klein oppervlak. Hun Tiny House is 18 vierkante meter groot. Ze zijn afgelopen augustus gestart met de bouw en ze hopen het huis voor de jaarwisseling klaar te hebben. 

Veel Tiny Houses zijn 'off the grid'. Dat betekent dat er geen aansluiting is voor gas en elektra en het huis is niet aangesloten op het riool. De bewoners moeten zelf energie opwekken en ze moeten hun afval, inclusief het toilet, zelf verwerken. Linde en Kjeld hebben van een landeigenaar in de omgeving toestemming gekregen om het huisje daar voorlopig te plaatsen.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel