Inzamelactie eigenaresse verkrachte pony geen succes

Lelystad 17 november 2016
Het lukt Pamela van Geel uit Lelystad niet om voldoende geld in te zamelen voor elektriciteit en een camerasysteem bij haar pony in het Woldpark. Ze hoopt met een online inzamelingsactie 6000 euro op te halen, maar er is nog maar 32 euro gedoneerd, waarvan 25 euro door haarzelf.

Beauty, de 28-jarige merrie van Van Geel, werd in september in haar stal verkracht. De stal staat bij een paardenwei in het Woldpark, tussen de wijken Horst en de Scheren. In het park is geen straatverlichting en ook de stallen hebben geen elektriciteit.

Direct na de paardenverkrachting heeft Van Geel contact gezocht met de gemeente. Maar daar heeft zij nul op het rekest gekregen: de gemeente wil er geen verlichting plaatsen. De gemeente heeft wel onderzocht wat het Van Geel kost om daar zelf stroom en een camerasysteem aan te leggen. Met dat bedrag in het achterhoofd startte de ponyhoudster een crowdfunding.

Omdat er te weinig geld wordt gegeven, zamelt de Lelystedelinge nu ook handtekeningen in. Er zijn inmiddels zo'n 70 krabbels gezet en dit weekend gaat ze nog bij mensen in de buurt aanbellen. De handtekeningen wil ze aan de gemeente geven, zodat die ziet dat de buurtbewoners het park ook te donker vinden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer