Raad mild voor wethouder René Peeters

Almere 17 november 2016
De gemeenteraad van Almere was donderdagavond mild voor jeugdzorgwethouder René Peeters. Die was in het nauw gekomen omdat hij een KPMG-rapport over de problemen bij de jeugdzorg niet actief had verspreid. Dat rapport was er al toen de raad vorige maand debatteerde over de jeugdzorg. 

De oppositiepartijen namen het de wethouder kwalijk dat ze het kritische KPMG-rapport niet voor dat debat hadden gekregen. De coalitiepartijen tilden daar niet zo zwaar aan, omdat hij het op een later moment toch had verspreid.

Zelf zegt Peeters dat hij het rapport niet van belang vond in de discussie over het tijdelijk beperken van onderdelen van de jeugdzorg. De raad draaide die beslissing terug en sprak een motie van treurnis uit richting Peeters. 

Het lijkt er overigens op dat de raad gaat instemmen met het plan van aanpak dat Peeters heeft gemaakt om de problemen in de jeugdzorg aan te pakken. Er moet een tekort van miljoenen weggewerkt worden. Volgende week wordt de problematiek rond de jeugdzorg weer besproken op de Politieke Markt.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer