Bestemmingsplan Floriadeterrein nog te onduidelijk

ALMERE • Vr 18 november 2016 | 10:55 • Vrijdag 18 november 2016 | 10:55
Het bestemmingplan voor de Floriade is nog te onduidelijk. Dat bleek donderdagavond op de Politieke Markt in Almere. Verschillende fracties hebben vragen over wat er na de tuinbouwtentoonstelling met het gebied gebeurt.  

Er is vooral onduidelijkheid over de maximale hoogte van de gebouwen die in het gebied mogen komen. In het bestemmingsplan stelt wethouder Herrema dat gebouwen niet hoger mogen zijn dan 60 meter. Dat vinden alle fracties in de raad te hoog. Volgens Herrema hoeft niemand bang te zijn voor een 'Manhattan aan het Weerwater'. Het college wil het terrein niet laten volbouwen met torenflats, zegt de wethouder.

De VVD vindt dat het plan onvoldoende duidelijk beschrijft wat er na de tuinbouwtentoonstelling dan wel gebouwd mag worden. Fractievoorzitter Miranda Joziasse wil in het bestemmingsplan kunnen zien waar exact wat gebouwd mag gaan worden. De wethouder heeft toegezegd dat hij zijn plannen duidelijker op papier zal zetten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel