Campingeigenaren niet blij met conclusie klachtencommissie

Almere 18 november 2016
De eigenaren van camping Waterhout in Almere zijn ontevreden over de conclusie van de klachtencommissie van de gemeente Almere. De commissie gaat volgens hen volledig voorbij aan de afspraak dat de gemeente en de camping de inpassing samen zouden onderzoeken.

De klachtencommissie concludeerde dat de gemeente integer heeft gehandeld tijdens de gesprekken over inpassingen van de camping op het toekomstige Floriade-terrein. De campingeigenaren dienden een klacht in tegen de handelswijze van de gemeente. De eigenaren waren lang in de veronderstelling dat de camping op het evenemententerrein zou worden ingepast.

Vervolgstappen
Sander Fokkens, een van de eigenaren, laat weten zich te beraden over vervolgstappen. De eigenaren zouden nu naar de Gemeentelijke Ombudsman kunnen stappen. Fokkens laat een besluit hierover afhangen van de uitkomst van een vervolggesprek over de verhuizing van de camping.

Hoe zat het ook al weer?
De gemeente beloofde in december een tekening te maken met daarop een inpassingsmogelijkheid. Maar tijdens een daarop volgend gesprek in februari, werden de eigenaren overrompeld door het bericht dat er geen ruimte meer is voor het kampeerterrein. 

Niet veel later kregen de eigenaren toch een tekening in handen, waaruit volgens hen zou blijken dat inpassing wel mogelijk was. De tekening zou bewust zijn achtergehouden, claimden de eigenaren. 

De klachtencommissie concludeert nu dat uit niets blijkt dat een tekening bewust is achtergehouden. Het ging slechts om een werktekening. Wel had de gemeente al in de uitnodiging voor het gesprek in februari kunnen aangeven dat inpassing niet lukt. De gemeente heeft onderschat wat de impact van het nieuws bij de eigenaren zou zijn, zo concludeert de commissie.

De gemeente biedt haar excuses aan voor de onduidelijkheid. In de toekomst belooft de gemeente rekening te houden met de gevoeligheden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer