Winkeliers Suydersee verdeeld over langer winkelen op zaterdag

DRONTEN • Vr 18 november 2016 | 14:40 • Vrijdag 18 november 2016 | 14:40
Het is nog niet duidelijk of de winkels in winkelcentrum Suydersee in Dronten op zaterdag een uur langer open blijven. Het besluit dat de winkeliersvereniging hierover deze maand zou nemen, is uitgesteld tot begin volgend jaar. Op een ledenvergadering bleek dat de meningen zo verdeeld zijn dat de ondernemers nog geen knoop konden doorhakken.

Proef
Sinds augustus vorig jaar loopt er een proef om de zaken niet om 17.00 uur te sluiten, maar om 18.00 uur. Niet alle winkels doen mee en het aantal deelnemers wisselt. De supermarkten, die op zaterdag om 20.00 en 21.00 uur hun deuren sluiten, willen dat de rest van de winkels tot 18.00 uur open blijft. Veel kleinere winkeliers voelen daar niets voor.

Het bestuur van de winkeliersvereniging hoopte dat de resultaten van een enquête onder klanten de ondernemers op één lijn zouden krijgen. Op z'n vroegst in januari wordt de kwestie opnieuw besproken. De enquêteresultaten zijn niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel