Opnieuw ingebroken bij drogisterij Dio

Urk 19 november 2016
De politie heeft twee verdachten aangehouden
In de nacht van vrijdag op zaterdag is opnieuw ingebroken bij de Dio drogisterij op Urk. Eerder deze week werd er ook al ingebroken in de winkel aan de Ransuil. Dit keer zijn er volgens de politie in Amsterdam twee verdachten aangehouden.

De inbraak vond net als de vorige keer plaats rond 04.00 uur. Een getuige belde de politie en vertelde in welke auto de inbrekers reden. Dit signalement werd gelijk doorgegeven aan de meldkamer zodat alle politiekorpsen naar de auto konden uitkijken. Toen er vervolgens bij een verkeerscontrole in Amsterdam een auto vandoor ging die voldeed aan het signalement, werd een achtervolging ingezet. De politie vond in het voertuig meerdere flessen parfum. Twee mannen zijn aangehouden. Volgens de eigenaar van de drogisterij zijn er vier mannen binnen geweest.

Op beelden die de drogisterij heeft gepubliceerd is te zien dat er verschillende parfumflessen zijn meegenomen en dat er ook dit keer weer schade aan de winkel is. Medewerkers waren zaterdagochtend vroeg aanwezig om alles op te ruimen. De winkel ging om 10.00 uur weer open. 

De politie onderzoekt of deze inbrekers ook verantwoordelijk zijn voor de inbraak eerder deze week. 

Foto: Politie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer