Bedrijven en onderwijs komen op voor hogeschool

Lelystad 19 november 2016
De Almeerse locatie van Hogeschool Windesheim is ook van grote waarde voor Lelystad. Dat schrijven Bedrijfskring Lelystad, het MBO College, SVOL en stichting SchOOL in een brief aan de Lelystadse gemeenteraad. Ze willen met de brief benadrukken dat de financiële steun van de gemeente Lelystad aan Windesheim zinvol is. 

Een miljoen
Lelystad investeerde samen met Almere, de provincie en het Rijk in een verbetering van het onderwijsaanbod in Flevoland. Inzet van Lelystad was daarbij de komst van een vestiging van de hogeschool in de stad. In totaal werd er een miljoen geïnvesteerd door Lelystad.

Terugvorderen
Windesheim heeft het aanbod in Almere kunnen uitbouwen maar het lukte niet om een school in de provinciehoofdstad te openen. De partijen in de raad twijfelen of de gemeente het geld moet terugvorderen. De hogeschool liet weten dat het terugvragen van het miljoen betekent dat de ontwikkeling van de school vertraging oploopt .

Een oproep
De briefschrijvers benadrukken dat het Lelystadse bedrijfsleven en het onderwijs gebaat zijn bij de locatie in Almere. Studenten hebben bijvoorbeeld al veel nieuwe ideeën geleverd aan Lelystadse ondernemers en de eerste afgestudeerden zijn ook al werkzaam in de regio. Daarnaast is er een betere doorstroom van het mbo naar het hbo. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer