Boeren beboet voor belediging bij ruimen kalveren

Bant 21 november 2016
Een veehouder uit Bant, zijn echtgenote en een bedrijfsleider van twee andere vestigingen van het bedrijf zijn door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot voorwaardelijke boetes van 500 euro.

Belediging politieagenten
Ze beledigden politieagenten en bedreigden werknemers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toen deze twee jaar geleden hun kalveren bij hun bedrijven in Bant en Putten kwamen ruimen. Ze uitten verwensingen als ‘vroeger hadden we Hitler..’ en ‘de rest van je leven zul je achter je moeten kijken’.
 
Verboden antibioticum
De kalveren werden geruimd omdat er in de urine van de dieren het verboden antibioticum furazolidon was aangetroffen. De ruimingen in Bant en op de bedrijven in Putten en het Friese Augustinusga riepen hevige emoties op bij zowel het echtpaar als bij een bedrijfsleider uit het Friese dorp.
 
Straf gelijk aan de eis
De officier van justitie kon de emoties tot op zekere hoogte begrijpen, maar was van mening dat alle drie de personen hun boekje te buiten zijn gegaan. Zijn strafeis, met een proeftijd van een jaar, werd door de rechter opgevolgd.
 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer