Twijfels in raad of gemeente pand restaurant moet kopen

Lelystad 23 november 2016
Enkele fracties in de Lelystadse gemeenteraad vragen zich af of het wel verstandig is dat de gemeente het pand van restaurant De Cantine koopt. Ze denken dat de provincie het beter kan kopen, tegelijk met de andere gebouwen van het Nieuw Land Erfgoedcentrum.

Er wordt namelijk gewerkt aan een nieuwe opzet van het museum Nieuw Land. Volgend jaar moet het worden opgesplitst in een nieuw archief en 'erfgoedpark' Batavialand. Ondertussen gaat het helemaal niet goed met het museum. Er is te weinig bezoek en de kosten zijn hoog. Om het museum te helpen heeft de provincie bedacht om de meeste gebouwen overnemen van Nieuw Land. In datzelfde plan koopt Lelystad voor een half miljoen het 'historische' restaurant De Cantine, dat naast het museum staat.

'Provincie kan beter De Cantine kopen'
De politieke partijen GroenLinks, CDA en Leuc zijn bang dat De Cantine binnen Batavialand minder aandacht krijgt. GroenLinks stelt voor dat de provincie ook het restaurant koopt, waarbij de gemeente garant zou kunnen staan voor de lening.

Wethouder: Provincie wil restaurant niet kopen
Volgens VVD-wethouder Janneke Sparreboom wil de provincie De Cantine niet kopen. Zij denkt dat er geen tijd meer is om nu nog over een alternatief plan te onderhandelen, want voor januari moet er een besluit worden genomen. Wel gaat de gemeente met de provincie en Batavialand in gesprek om De Cantine zo goed mogelijk bij het erfgoedpark te betrekken.

De raad beslist in december over het voorstel voor Nieuw Land.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer