PvdA: keihard optreden tegen Wolter Koops

Zeewolde 23 november 2016
Er moet keihard opgetreden worden tegen transportbedrijven die keer op keer de regels overtreden zoals Wolter Koops uit Zeewolde. Dat vinden regeringspartij PvdA en de vakbonden. In het uiterste geval moeten deze bedrijven zelfs van de markt worden geweerd. Woensdag werd er tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over wantoestanden in de transportsector gesproken.

Dat transportbedrijf Wolter Koops in Zeewolde keer op keer allerlei regels overtreedt staat in een rapport van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. Vooral met de inzet van vrachtwagenchauffeurs wordt niet goed omgegaan en vrachtwagens worden te zwaar beladen. Eerder ging het bedrijf ook al de fout in. 

Tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer bleek dat er veel mis is in de sector. Er wordt veel gebruik gemaakt van schijnconstructies om goedkope chauffeurs uit het buitenland in te schakelen.

Meer controle en de bedrijven die de regels overtreden keihard aanpakken, dat is de wens van de vakbonden en de politiek. Er gaan ook stemmen op om de opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld grote winkelketens, verantwoordelijk en aansprakelijk te stellen om op die manier uitbuiting van chauffeurs in de sector aan te pakken.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer