Eis: boete voor haatzaaien Dar al-Fahm

Almere 23 november 2016
Het Openbaar Ministerie eist een boete van 800 euro tegen een inwoner van Noordwijk die het op het Almeerse centrum voor islamstudies Dar al-Fahm gemunt had. De man heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan haatzaaien, opruien en het discrimineren van moslims. 

"Laten we ze doden"
De aanleiding voor de vervolging is een reactie op Facebook met de tekst 'laten we ze doden, mooie gelegenheid en het rot vanzelf weg'. Volgens justitie was het een reactie op een retraite-weekend dat het studiecentrum een paar dagen later zou houden in Limburg.

Besloten Facebookpagina
De tekst stond op de besloten Facebookpagina 'Macht aan de PVV', maar iemand heeft het doorgegeven aan het islamitische centrum in Almere. De opsteller van de tekst had niet verwacht dat het bericht naar buiten zou komen. "Ik wilde alleen mijn mening geven in de besloten kring van gelijkgestemden", aldus de man.

Geen kwaad in de zin
De Noordwijker had naar eigen zeggen geen kwaad in de zin en wilde niet aanzetten tot geweld. Hij heeft ook niets tegen de moslimgroep als geheel, alleen aan de extremisten die daar mogelijk bij zitten, zei hij.

De uitspraak volgt over twee weken. De politie heeft na het uitlekken van het bericht extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor het retraite-weekend, dat dit voorjaar werd gehouden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer